Alles over een uitvaart in Den Haag

Waar hou je de uitvaartplechtigheid

Er zijn heel veel locaties in Den Haag die geschikt zijn om er een uitvaartplechtigheid te houden. Natuurlijk zijn er de traditionele locaties zoals uitvaartcentra, kerken en crematoria. Maar het komt steeds vaker voor dat families besluiten om de uitvaartplechtigheid op een hele andere locatie te houden.

Een aula in een crematorium, op de begraafplaats of in het uitvaartcentrum is een geschikte locatie voor een uitvaartplechtigheid. Het grote voordeel is dat alles op die manier op dezelfde locatie gehouden kan worden. Deze locaties zijn voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn om een uitvaartplechtigheid te houden. Er zijn televisies om films en foto’s te tonen en er zijn goede geluidsinstallaties zodat iedereen alles goed kan verstaan en vaak is het ook mogelijk om live muziek te maken. De meeste aula’s zijn voorzien van camerasystemen waarmee de plechtigheid kan worden vastgelegd. Dit levert doorgaans overigens bewakingscamera-achtige beelden op. Families die graag een mooie film willen hebben van de uitvaart kunnen er voor kiezen om professionele videomakers in te huren. Via info@uitvaart.nl is het mogelijk om een professionele uitvaartvideo te laten maken. De videoproducenten van Uitvaart.nl werken dagelijks in de uitvaartbranche en weten als geen ander hoe ze op een waardige manier een uitvaart kunnen vastleggen op film.

Bijzondere uitvaart locaties in Den Haag

Diverse cafés en restaurants in Den Haag hebben ruimtes die bijzonder geschikt zijn voor een uitvaartplechtigheid. Soms vinden nabestaanden het juist prettig om de plechtigheid te houden op een locatie die helemaal niets met de uitvaartbranche te maken heeft. Die ruimtes ervaren ze als minder beladen.

Een familie zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de uitvaartplechtigheid te houden in het zalencentrum waar de overledene is getrouwd. Als de overledene bij leven een echte stamkroeg had kan het een hele mooie optie zijn om de uitvaart te houden in die kroeg.

Uitvaart in strandtent

Veel inwoners van Den Haag hebben een band met de zee. Het komt daarom regelmatig voor dat de uitvaartplechtigheid in een standtent in Scheveningen gehouden wordt. Deze locaties hebben alles in huis om een mooie en persoonlijke uitvaartplechtigheid te faciliteren.

Soms denken mensen dat de eigenaren van deze locaties niet zitten te wachten op een uitvaart. Maar het is altijd aan te raden om gewoon even te informeren of de eigenaar zijn of haar ruimte wil verhuren voor een uitvaarplechtigheid. De meeste bedrijven zullen graag meewerken aan een uitvaart. Zeker als de familie diezelfde ruimte ook wil gebruiken voor de condoleance.

Als de overledene gecremeerd wordt kan men kiezen voor alleen een technische crematie. In dat geval wordt de overledene alleen gecremeerd in het crematorium en wordt de overledene door de uitvaartondernemer van de locatie van de plechtigheid overgebracht naar het crematorium. Het kan natuurlijk ook een optie zijn om alleen met de directe nabestaanden mee te gaan naar het crematorium om daar aanwezig te zijn bij het invoeren van de kist.

Als de overledene wordt begraven kunnen de belangstellenden mee naar de begraafplaats voor de teraardebestelling.

Uitvaart in eigen achtertuin

Het komt nog niet vaak voor, maar het is wel een mogelijkheid; een uitvaart in eigen huis of achtertuin. Als er voldoende ruimte is voor alle belangstellenden dan zou een familie er voor kunnen kiezen om de uitvaart in eigen huis te houden. In dat geval moet er overigens wel behoorlijk wat worden geregeld. Zo zal er audio apparatuur gehuurd moeten worden. Er moet ook worden nagedacht over de ontvangst van alle belangstellenden, de parkeerplaatsen en de garderobe. Ook moet er gezorgd worden dat iedereen een kopje koffie of thee krijgt en eventueel een hapje. Als een familie de uitvaart graag thuis wil houden is het verstandig om de uitvaartondernemer te vragen om dit goed te organiseren. De uitvaartondernemer weet wat er allemaal geregeld moet worden en hij of zij kan zorgen dat iedereen goed wordt ontvangen.

De uitvaartondernemer kan er ook voor zorgen dat er genoeg zitplaatsen worden geregeld. Als er veel mensen worden verwacht kan de uitvaartondernemer zorgen voor voldoende toiletvoorzieningen. Ook de catering kan worden verzorgd door de uitvaartverzorger. Het voordeel van een uitvaartplechtigheid in eigen huis of tuin is dat er geen huur betaald hoeft te worden voor de locatie. Ook kan men meer tijd nemen, waarbij het natuurlijk wel belangrijk is om op tijd op de begraafplaats of in het crematorium aanwezig te zijn.

Overlijden in regio Den Haag melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206