Alles over een uitvaart in Den Haag

Kosten uitvaart

Een uitvaart kost al gauw enkele duizenden euro’s. De hoogte van de kosten worden door verschillende factoren bepaald. Zo zijn er verschillen in de tarieven die uitvaartondernemers in Den Haag in rekening brengen voor hun diensten en producten. Maar ook de manier waarop de uitvaart wordt vormgegeven heeft invloed op de prijs. Een familie die bij de condoleance alleen koffie en cake laat serveren is goedkoper uit dan een familie die kiest voor een luxe buffet na de plechtigheid.

Het is belangrijk om vooraf te weten wat een uitvaart gaat kosten. Op die manier kunnen nabestaanden voorkomen dat ze met een onbetaalbare uitvaartfactuur blijven zitten. De uitvaartbranche is de laatste jaren steeds transparanter geworden en dat is zeer gunstig voor de consument. Nog niet alle uitvaartondernemers willen transparant zijn over hun tarieven maar de meeste Haagse uitvaartondernemers zijn dat gelukkig wel. Dat maakt het voor families mogelijk om de uitvaart niet alleen naar eigens wens en smaak vorm te geven, maar ook naar het beschikbare budget.

Goedkope uitvaart Den Haag

De meeste Nederlanders weten dat een uitvaart doorgaans erg duur is. De gemiddelde tarieven liggen rond de 5.000 euro en dan zijn dat vaak nog eenvoudige uitvaarten. De hoge tarieven zijn ontstaan in de tijd dat de uitvaartbranche nog niet transparant was. Uitvaartondernemers hadden het vooral over hun goede dienstverlening en een waardig afscheid. Enige tijd na de uitvaart zagen de nabestaanden dan op de rekening dat de uitvaart vele duizenden euro’s had gekost.

Met de komst van het internet en het veranderende gedrag van consumenten die zich online oriënteren, wordt ook de uitvaartbranche transparanter. Dat komt vooral door nieuwe aanbieders die door efficiënter te werken veel onnodige kosten kunnen besparen. Ze hebben een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, terwijl ze er tegelijkertijd voor zorgen dat de tarieven met duizenden euro’s omlaag zijn gegaan. Zo kunnen nabestaanden op www.budgetbegrafenis.nl al vanaf 2.235 een eenvoudige begrafenis regelen inclusief graf. Voor een goedkope crematie (al vanaf 1.875 euro) kunnen nabestaanden in Den Haag kijken op www.budgetcrematie.nl.

Vergelijk uitvaartondernemers uit Den Haag

Op Uitvaartmarkt.nl kunnen uitvaartondernemers uit Den Haag met elkaar worden vergeleken in prijs, kwaliteit en persoonlijkheid. Het vergelijken kan op financieel gebied heel wat verschil maken want de tarieven liggen soms vele honderden euro’s uit elkaar. Maar bij de keuze van een uitvaartondernemer gaat het niet alleen om het tarief, maar ook om de kwaliteit en de manier van werken. En wat ook niet onbelangrijk is dat families een klik hebben met de uitvaartondernemer. Het regelen van een uitvaart is heel emotioneel en intiem, op zo’n moment is het van het grootste belang dat families geholpen worden door een uitvaartondernemer die helemaal bij hun past. Diverse uitvaartondernemers sturen daarom ook een bedrijfsfilm mee bij de offerte. Op die manier kunnen families vooraf precies zien met wie ze te maken hebben en voorkomen ze dat ze tijdens het regelen van de uitvaart moeten werken met iemand waar ze zich niet prettig bij voelen.

Er is nog een 2e betrouwbare vergelijkingssite: Uitvaartoffertes.nl. Deze is wat eenvoudiger van opzet en focust zich vooral op prijsverschillen tussen uitvaartondernemers in Den Haag. Ook het gebruik van UIitvaartOffertes.nl is kosteloos en vrijblijvend.

Online kosten uitvaart berekenen

Mensen die willen weten wat de uitvaart van hun wensen zal gaan kosten kunnen hun wensen invoeren in de online uitvaart kostencalculator. De kostencalculator maakt gebruik van de gemiddelde tarieven van uitvaartondernemers uit heel Nederland. Na het invullen van de wensenlijst is direct te zien wat de uitvaart zal gaan kosten. Het gebruik van de kostencalculator is geheel gratis.

De kostencalculator kan geen kosten berekenen van begraafplaatsen in Den Haag. Dat komt omdat elke begraafplaats zijn eigen kosten mag bepalen. De kosten die in rekening worden gebracht variëren enorm. In het hoofdstuk Begraafplaatsen in Den Haag is meer informatie te vinden over de begraafplaatsen. Voor informatie over de grafkosten kan het beste contact worden opgenomen met de begraafplaats van keuze.

Begraafplaats Kerkhoflaan
Kerkhoflaan 12
2585 JB Den Haag
070-350 40 36
Website gemeente Den Haag


Begraafplaats Westduin
Ockenburghstraat 27
2553 AA Den Haag
070- 350 40 36
Website gemeente Den Haag


Begraafplaats Nieuw Eykenduynen
Kamperfoeliestraat 2A
2563 KJ Den Haag
070 – 3258396


Begraafplaats Oud Eik en Duinen
Laan van Eik en Duinen 40
2564 GT Den Haag
070 – 4470000
www.monuta.nl

Begraafplaats St. Barbara
St. Barbaraweg 6
2516 BT Den Haag
070-3503718
Stichting R.K. Begraafplaatsen te 's-Gravenhage

Begraafplaats St. Petrus Banden
Kerkhoflaan 10
2585 JB Den Haag
070-3503718
Stichting R.K. Begraafplaatsen te 's-Gravenhage

Begraafplaats Ter Navolging
Duinstraat 1
2584 AV Den Haag
070-3454505
www.ternavolging.nl

RK begraafplaats St. Jozef
Burgemeester Hovylaan 70
2552 ZA Den Haag
070-3979413

Joodse begraafplaats Scheveningen
Scheveningseweg 21A
2517 KS Den Haag
070-3240400

Uitvaartverzekering

Er zijn diverse uitvaartverzekeraars actief in Nederland waar mensen zich kunnen verzekeren voor de kosten van hun uitvaart. In grote lijnen worden twee soorten verzekeringen aangeboden. Het gaat dan om een natura verzekering of een kapitaal verzekering. Bij een kapitaal verzekering wordt na overlijden een in de polis overeengekomen bedrag uitgekeerd voor de uitvaart. De familie heeft bij deze verzekeringsvorm alle vrijheid om zelf te bepalen welke uitvaartondernemer de uitvaart mag verzorgen.

Bij een natura verzekering wil de verzekeraar de uitvaart doorgaans het liefst zelf uitvoeren. Het staat families vrij om toch te kiezen voor een andere uitvaartondernemer, maar in dat geval moet men er wel rekening mee houden dat de verzekeraar mogelijk een lager bedrag zal uitkeren dan de waarde van de uitvaart zoals die staat beschreven in de polis. Het is daarom verstandig om eerst contact op te nemen met de verzekeraar en te vragen welk bedrag wordt uitgekeerd als de verzekeraar de uitvaart niet zelf mag verzorgen.
Kijk voor uitgebreidere informatie over uitvaartverzekeringen op www.uitvaartverzekering.net.

Overlijden in regio Den Haag melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206